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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Suínos e Aves.
Data corrente:  09/05/2017
Data da última atualização:  31/07/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  RECH, D. V.; POTTER, L.; VAZ, C. S. L.; PEREIRA, D. I. B.; SANGIONI, L. A.; VARGAS, A. C.; BOTTON, S. de A.
Afiliação:  DAIANE VOSS RECH, CNPSA; LUCIANA POTTER, UFSM; CLARISSA SILVEIRA LUIZ VAZ, CNPSA; DANIELA ISABEL BRAYER PEREIRA, UFPel; LUÍS ANTONIO SANGIONI, UFSM; ÁGUEDA CASTAGNA VARGAS, UFSM; SÔNIA DE AVILA BOTTON, UFSM.
Título:  Antimicrobial resistance in nontyphoidal Salmonella isolated from and poultry-related samples in Brazil: 20-year meta-analysis.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Foodborne Pathogens and Disease, v. 14, n. 2, p. 116-124, 2017.
DOI:  10.1089/fpd.2016.2228
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: Nontyphoidal Salmonella are one of the leading causes of foodborne diseases in the world. As poultry products are recognized as main sources of human salmonellosis, nontyphoidal Salmonella control has become a global issue for the poultry industry. The increasing antimicrobial resistance in poultry-related nontyphoidal Salmonella serovars is a global matter of concern. By monitoring the evolution of antimicrobial resistance, alternative treatments can be identified and possible restrictions in the treatment of systemic human salmonellosis foreseen. A meta-analysis was conducted to assess the profile and temporal evolution of the antimicrobial resistance of nontyphoidal Salmonella of poultry and human origin in Brazil, isolated in the period from 1995 to 2014. Four databases were researched; twenty-nine articles met the eligibility criteria and were included in the metaanalysis. In the nontyphoidal isolates of poultry origin, the highest levels of antimicrobial resistance were verified for sulfonamides (44.3%), nalidixic acid (42.5%), and tetracycline (35.5%). In the human-origin isolates, the resistance occurred mainly for sulfonamides (46.4%), tetracycline (36.9%), and ampicillin (23.6%). Twenty-two articles described results of antimicrobial resistance specifically for Salmonella Enteritidis, also enabling the individual meta-analysis of this serovar. For most antimicrobials, the resistance levels of Salmonella Enteritidis were lower than those found when conside... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Ave.
Thesagro:  Bacteriologia; Microbiologia.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Suínos e Aves (CNPSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPSA21035 - 1UPCAP - DD
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Biblioteca(s):  Embrapa Meio-Norte.
Data corrente:  24/02/2010
Data da última atualização:  21/01/2015
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 2
Autoria:  FOGAÇA, F. H. dos S.; SANT'ANA, L. S.; CARNEIRO, D. J.
Afiliação:  Fabíola Helena dos Santos Fogaça, Embrapa Meio-Norte; Léa Silva Sant'ana, Universidade Estadual Paulista; Dalton José Carneiro, Universidade Estadual Paulista.
Título:  Dietary a-tocopheryl acetate on fillet quality of tilapia.
Ano de publicação:  2009
Fonte/Imprenta:  Acta Scientiarum. Animal Sciences, Maringá, v. 31, n. 4, p. 439-445, 2009.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This work compared the effects of dietary ?-tocopheryl acetate on storage life of tilapia fillets. Three experimental diets containing increasing ?-tocopherol levels (zero, 100, and 200 mg kg-1) were used. The fish, with a mean initial weight of 184.23 ? 1.68 g, were fed diets for 63 days. After that period, they were slaughtered, filleted, and the fillets were grounded to accelerate lipid oxidation. Fish growth, survival, fillet yield, chemical composition and lipid oxidation of tilapia ground fillets were evaluated 0, 30 and 60 days after frozen storage. The results demonstrated that there was no significant difference between treatments for performance, and also, tocopherol did not influence the chemical composition values of fillets. Increased tocopherol levels in the feeds promoted a reduction in ground fillets lipid oxidation values.
Palavras-Chave:  Oxidação lipídica; Suplementação de tocoferol.
Thesagro:  Oreochromis Niloticus; Vida de Prateleira.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/116054/1/tilapia.ActaSciAnimSci.FabiolaFogaca.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio-Norte (CPAMN)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAMN23986 - 1UPCAP - PPS 37/102010.00037
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